Välkommen till USA

Lätt bästa platsen i ekonomin, LÄTT!



FML

BW-pisk

Seger mot ett lag som varit rankat topp tio i landet, inga problem. Deras färger var brunt och gult, ohyggligt fult. Men Baldwin-Wallace är ju ett väldigt fint namn på en skola i alla fall.


De hade chans att få ihop 14 segrar för säsongen något som skulle vara nytt rekord för deras fotbollslag. Och det såg ut som att de kanske skulle kunna få spräcka rekordet när vilåg under med 0-1. Men det var innan skandinavierna tog tag i saker!

Norrbaggen Henka fixade 1-1 innan lille Maxi får in 2-1 med bara fyra minuter kvar. Då var det fest med tvålkrig i duschen. Amerikaner är inte mycket för att duscha däremot, ingen i tjejlaget duschar efter matcherna, och det var bara några få som vågade sig in i duschen med oss utlänningar. Om det sedan beror på att de är lite äckliga, eller för att det nog såg ut som slaget om Stalingrad vet jag inte. 

Men nog om det. 

Jag har i flera veckor haft ett stort problem. Jag producerar enorma mängder navelludd. Problemet har blivit så omfattande att Evan har lärt sig "Navelludd" eftersom jag utbrister det efter varje träning i omklädningsrummet. I ett led att få rätsida på detta bekymmer har jag nu snaggat nederdelen på magen. Jag återkommer för delge utfallet. 

Numer har jag ett telefonnummer som man kan ringa ifall man har för mycket pengar så att man inte vet vad man ska göra med all deg. 001 937 2188 135. Otroligt lätt att komma ihåg. USA:s landsnummer är givetvis 1, eftersom de är världens typ 50:e bästa land! År 937 blir ju Magdeburg blir huvudstad i Tysk-Romerska Riket. Sen är 21 Foppa, 88 Hitler och de tre första ojämna numren. Det är i alla fall så jag kommer ihåg det.

I och med att vi vann, var vi det enda laget från Wilmington som tog poäng (eller ens spräckte nollan) mot Baldwin-Wallace. Tjejlaget fick stryk med 2-0, Volleybolllaget 3-0 och footballslaget var så vänliga att de gav BW sin största seger sedan 1923 i och med 75-0. 0! Det är nästan en bedrift att inte kunna spräcka nollan på en hel footballsmatch. Footballslagets reserver avslutade denna storslagna Wilmingtonhelg med att förlora med 7-0. De lär vara bland de absolut sämsta i hela nationen. Vår position ser däremot allt bättre ut.



Nu har vi kvar Otterbein på tisdag och Heidelberg på lördag. Topp fyra gäller, då får man kvarsfinal på hemmaplan mot femman eller sexan. En seger är med andra ord vad som behövs för att vi behöver skrapa ihop. Det fixar vi förhoppningsvis direkt, eftersom det är seniorsnight på lördag, och våra seniors är inte bästa i...Wilmington. Det skall tydligen vara tradition att seniors får speltid, så vi får passa oss. 

Sååå, vad var mitt telefonnummer nu igen då?

Ett speciellt grattis till Anton som spelat 90 min i OAC efter skador och elände, vi får hoppas att det håller i sig. Och att Budda gått upp till level 20 och Adam är på god väg mot level 70 på Tibia också förstås. Stort grattis!


Jättekul enligt Anton. Jättefult enligt Martin.

Max asså

Martin: "Angela har ju attitydsproblem."
Max: "Ja, går bara in här utan att knacka först."
Martin: "Ja, jag skulle ju kunna sitta här och runka."
Max: "Eller vi båda?!"
Martin: "Naej?"
Awkward silence rest of the night...

Chockuppdaterar

Just när man trodde att jag hade slutat bloggat så gör jag en chockuppdatering!

Här är det full fart, en massa björnar, vargar och lejon har rymt i närheten så risken att jag stryker medspås vara 60/40. http://www.dispatch.com/content/stories/local/2011/10/18/Wild-animals-loose-in-Muskingum-County.html
Som ifall inte det vore nog så har vi hemmammatch ikväll, det kommer ju vara som ett smörgåsbord för alla djuren, bara att ta för sig! 

Vi möter ett lag som är rankade 12:a i nationen, så det blir ju kul. Krigar vi lite så kan vi alldeles säkert sno några pinnar. Detta är samma lag som vann försäsongsturneringen vi hade i North Carolina, och resultatmässigt så matchade vi dem väl hyfsat. En ganska fin logga dessutom.


Annars går fotbollen bra, jag gör lite mål då och då, nu i senaste matchen fick jag till ett mål som innebar 2-2 i slutminuten, och tur var väl det med tanke på hur vi spelade den matchen. Riktigt risigt! Men seger blev det och det innebär att vi ligger fyra i tabellen. Topp sex är det som gäller för att gå till slutspel.  http://www.oac.org/MENsoccer.shtml

Innan dess spelade vi två matcher där vi vann den ena relativt komfortabelt med 2-0 mot Capital Crusaders

och fick pisk i den andrborta mot John Carroll Blue Streaks
,
som verkade vara en riktigt fin skola.


Den låg dock uppe i Cleveland, vilket är en resa på fyra timmar, och jag hade antagligen feber hela tiden så det var inte den roligaste matchen i karriären. De var ganska så bra, och är obesegrade i serien, men har inte mött så bra lag. 

Jag och Maria åkte till IKEA här om dagen, jag köpte en matta och en hylla. Det var precis som i Sverige, fast mindre. Och med fler amerikaner.



Titta så fint Max och jag har det. Men sladdarna kunde tydligen bränna ner skolan. Massa tjat tycker jag. 

Jag har nu efter två månader lyckats fixa min telefon, men får inte internetet att funka. Tar nog två månader till, minst.

Också rundar vi av med något lite roligare än den här bloggen! 

Hejhej

Å hej å hå. 

Nu var det ju ett tag sedan jag skrev så jag bävar lite inför den monumentala uppgift som ligger framför mig i och med detta mastodontinlägg som jag är färd att skriva. Men det blir kul!

Här är allt bra. Eller allt och allt, vädret är ju i alla fall bra, jag tror att vi nöjer oss med det till en början. Här har vi Anton som tycker att det är skönt att slippa Göterborgs regn och fisk.


Och här är jag som inte vill vara sämre utan lapar i mig sol som en katt lapar mjölk. Typ. Eller något.



Vi har spelat HELA fyra matcher sedan jag skrev senast. Två i serien och två rankingmatch varav den ena som ägde rum så sent som igår. Första matchen så mötte vi en skola som heter Mount Union. De har en riktigt, riktigt slak sabel som sin logga. Inga höga poäng där inte.

Vi spelade ganska risigt och släpper in en boll i 89:e så att vi får pisk med 0-1. Att jag fick en ass på deras mål gör väl inte saken bättre direkt efter att försökt finlira mig ur ett trångt läge vid egen hörnflagga. Vi hade en hel del målchanser så vi kunde nog likagärna tryckt in en boll, men icke.

Vi spelade här en rankingmatch mot Waynesburg, de var så dåliga så att det inte ens var kul. Vi fick en utskällning efter matchen för att vi inte höll nollan trots att vi hade 5-0 i halvtid och bytte in hela andralaget. Men jag fick spela 90 min. 


Nästa match spelade vi borta mot Muskingum. Detta skedde förra helgen då det hade regnat i flera minuter, vilket utan undantag verkar resultera i översvämning. Vi fick dessutom gå på planen just efter det att tjejlaget hade spelat sin match, så det var en riktigt lervälling vi fick kriga mot. Pölar stora som jättestora vattenpölar bredde ut sig på planen likt vattenpölar på en fotbollsplan. Det blev också lite grisigt på planen där det mesta handlade om riskminimering där bak, och hoppas på att de där framme kunde skapa något. Jag hade en boll som räddades på mållinjen, men det gjorde inte så mycket eftersom Jeffy Graham lyckades trycka in sin första boll under sin två år långa collegekarriär.

Kul för honom, och för laget.

En riktigt, riktigt bra logga dessutom. Det ska de ha credd för. Det är en Makalung: http://sv.wikipedia.org/wiki/Maskalung Såklart.


Vi åkte sedan buss hem och stannade på Chipotle, ett burritoställe som alla jänkare är helt förälskade i. Jag är väl inte helt övertydag om dess glans, men vad vet jag, jag är ju bara Svensk (as I have been told).
Vår fjärde, och senaste match var så sent som igår, slog tillbaks Denison uppifrån Cleveland. En mycket bra match utav oss där vi vände ett 0-1 underläge i halvtid till 2-1 seger i övertid. Deras tränare var en utav Buds (vår tränare) före detta elever, så han ville verkligen vinna. För att motivera oss lite extra så kallar han ihop laget precis innan match:

"Grabbar, vi har inte vunnit mot den här skola på FEM hela år, nu är det dags! (alla blir mer taggade) Deras tränare är en utav mina förra elever! Han fixade ihop mig och min fru. (vi vrider lite på oss och utbyter blickar som säger "hur berör detta oss?") Ja han och hans fru har ju bröllopsdag idag! (nu börjar vi verkligen undra vart detta är på väg åt), och jag kan ju säga till er, (folk bara så smått tassa därifrån) JAG BRUKADE GÅ UT MED HANS FRU, HAHAHAHA! (alla tröttnar, går in på planen). Riktig skitlogga dessutom.


Övriga nyheter från skolan är att skolans Football-lag som är riktigt dunderdåliga fick stryck på nationell TV här om dagen när de mötte Rocky Mount. De fick stryk med 72-6 eller något liknande utav deras fjärdelag. Strongt!

Här om dagen så var vi på middag med The Internationall Club hos The Lions Club. Där fanns en massa gammla gubbar och gummor som gillade att äta fisk, och fisk åt vi så att det stod härliga till. Anton sa att det var som att vara tillbaks på gammla goa Öckerö. Vi fick träffa en mexikanska som går på skolan som jag inte hade sett innan, hon var möcke, möcke trevlig, och vi talade lite spanska. Om hon förstod mig eller inte vet jag ej, men hon nickade och log, så jag tror det till motsatsen år bevisad.

Jag och Max har tvättat med sköljmedeli en månad. Kläderna är inte vidare rena, men väldigt mjuka.

Jag sparkade i en stol barfota så att min lilltå började blöda. Det gjorde jätteont.
Ett speciellt grattis till Erik som lyckats bli OAC-player of the week, och gick om mig i lagets skytteliga. http://www2.wilmington.edu/news/Hammar-named-OAC-Player-of-the-Week.cfm
Tack för mig. På återseende.

RSS 2.0