B-dubbs

Matchen som spelades i helgen var en storslagen seger mot ett väldigt risigt lag kallat Defiance Yellow Jackets, men det viktigaste är att vi får med oss tre pinnar och att det ser bra ut i statistiken. Vårt record är nu 4-2-1 (segrar-förluster-oavgjorda), vilket får anses helt ok, men vi borde ha kunnat vinna en utav matcherna, och fått in en boll i den oavgjorda matchen. Då hade vi nog varit nationellt rankade nu, vilket hade varit kul.
Deras logga är en rätt lam geting.


Vi vann matchen med 3-2 och jag lyckades inom loppet av 30 min göra två baljor och därefter sträcka mig i ryggen så att jag utgick. Jag gjorde 1-0 efter en tilltrasslad situation där jag trycker in bollen från en meter. Därefter så drar vi på oss en straff helt i onödan. Den var lite tveksamt dömd, men straff blev det likaså, vilken förvaltades på bästa sätt. Kort därefter så nickade jag in en boll efter en korthörna. Sen en sträckning i ryggen och min dag var klar.

Då fick jag istället sitta och frysa på avbytarbänken, och frysa gjorde man verkligen. Riktig höst, lite regn i luften och en tio grader varmt. Men vad gör väl det när man blev matchens lirare. Detta låter ju kul men jag misstänker att alla kommer bli det under säsongen eftersom det har varit olika spelare som fått detta pris efter varje match, men lite kul i alla fall.
Här har ni stjärnan i laget, han har blivit bästa spelare hela två gånger! Evan "MVP" Schlagetter. Vi har just fullföljt vår biologilabb, oerhört lyckat. Titta bara, grabben skiner ju som en sol!

Efter matchen så fick vi en utskällning eftersom vi inte hade haft nog med marginal (många sa då att detta berodde på att han bytta ut halva startelvan sista kvarten, men icke tydligen), något som vi sedan fick se på matchgenomgången efteråt. Det var dock bara de i startelvan som var där, och vi hade skött oss ganska så bra, men måste göra mer mål.

Annars händer det väl inte så mycket. Max har köpt en ny dator som han är väldigt kär i. De somnar tillsammans varje natt.



Jag har också köpt något som jag somnar med. Jag vågar vara skön. Men Max har hotat med att kissa på mitt täcke. Då är han inte lika skön.



Förut så tittade vi på vårt reservlags match mot ett hopplock utav gamla elever. De fick stock och stryk med 6-1. Möcke dåliga. Möcke, möcke dåliga till och med. Här är en bild från deras förra match då det regnade och stod i, nu var det däremot så varmt att man kunde gå runt med kortbrallor och kortärmat vid nio på kvällen. Riktigt skönt väder. Dagen avslutades dock på bästa sätt genom ett mål på Buffalo Wild Wings, så sinnessjukt gott!!!


Annars så var det lite kul när de rakt emot oss blev tagna för innehav här om dagen. De spelar jättehög musik med öppen dörr hela tiden, så det gillade vi. Jättekarma! O titt påt, vilket mästerligt klipp jag tog utav det genom vårt kikhål. Om man lyssnar noga så hör man Lill-Max sjunga en trudelutt. 

På lördag är det OAC-premiär! Riktigt dundertagg tills det.
Hej

Dracula?

Det var alltså Transylvania som vi skulle möta. Men det var dessvärre inte det här Trasylvanien: 

Utan istället var det den här skolan i Lexington, Kentycky:
Det är en gammal skola från 1700-talet som är så tråkiga att de har ett "T" som sin logga. Marketingavdelningarna var inte alls lika bra för trehundra år sedan, det kan man snabbt konstatera.

Planen var på fin bermudagräs, samma mattliknande sort som vi spelade på nere i North Carolina. Vädret var även det fint och på det stora hela så hade detta alla förutsättningar att bli en fin fotbollsmatch. Men icke! De flesta i laget såg riktigt slaka ut.

Dåligt spel mest hela tiden och massa felbeslut. Max gjorde ett riktigt pangmål efter en halvtimme eller så några meter utanför straffområdet som målvakten inte kunde ta. Minuten efter detta så gör de 1-1 efter att vi tappat i markeringen inne i box.

2-1 görs i andra halvlek utav norrbaggen Henke som sätter en frispark kryssribba in. Inga konstigheter. Som ett brev på posten kommer deras 2-2 strax därefter på ett liknande sätt som deras första mål. Snett inåt bakåt där vi tappar markering på andravåg.

Det slutar då 2-2 efter ordenarie tid så då blir det over time. Där låter vi inte motståndarna komma över på vår planhalva innan Lill-Erik gör 3-2. Riktigt kul eftersom han går runt skadad mest hela tiden. Men titta så glad han blev!
Så vi vann till slut matchen, trotts att vi spelade riktigt risigt och att vi såg rätt så dåliga ut. I och med denna seger så har vi redan vunnit mer matcher än vad fjolårslaget gjorde på hela säsongen! Tror dock att detta säger mer om hur bra de var än om oss.
Och som att detta inte vore nog så har Kentucky mer att erbjuda, titta bara här! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13629757.ab

Men tro inte att de är bättre än oss på något sett, detta hände ett par hus från vår skola. http://www.newstalkradiowhio.com/news/news/local/wilmington-police-investigate-murder-suicide/nDmfg/

Och när vi ändå är inne på nyheter. Nog för att någons död aldrig är underhållande, men mycket roligare än såhär blir inte en bortgång. http://nyheter24.se/noje/610906-gordon-ramsays-porrdvarg-uppaten-av-gravling

Imorgon så ska vi kanske ta en tripp till IKEA, också är det match! 

Jag får återkomma inom kort.

Hej.

Quiztime

Vi vann vår första för helgen match i förlängning 2-1. Det borde definitivt ha varit mer, för vi spelade ut dem ordentligt i perioder. Jag spelade ok, inte mer. Fick mig en rejäl utskällning för att jag var för offensiv.  Menmen, vi vann matchen så det spelar ju mindre roll.

Vår tränares halvtidssnack är väl lite sådär, de brukar bestå utav att han står och klagar i tio min för att sedan låta andratränaren som är riktigt duktig ta över och peppa oss med lite svordommar och liknande. Han som den goda katoliken han är tar inte sådant smuts i sin mun.

Vi förlorade den andra matchen mot ett bra rätt så bra lag som ville spela fotboll. Alleghny Gators hette de och har en rätt ful logga.

Siffrorna blev 0-1 trots att vi hade nog med målchanser för att vinna matchen, och inte minst göra ett mål. Här spelade jag däremot lite bättre och tränaren var väldigt nöjd, han sa till hemsidan att: "Martin Holmquist was outstanding. He played a great second half tonight".

Jag gjorde dessutom en fin bicicleta nere i hörnet och en mördartackling som sista räddande man som alla var imponerade utav. Som om inte det vore nog så kom Maxi och Evan med i all star-laget. Max hade en riktig rökare i ribban precis innan halvtid. Mycket synd att den inte kunde suttit då det hade betytt 1-0.

Det var lite sämre höftat på matten än vad jag hade räknat med, men ändock bättre än vad brukade få på matteproven i slutet i Sverige (kan innebära allt över 25%).
Idag var nog den finaste dagen som jag har upplevt här, peeeerfekt väder. Runt 26 grader, sol och lite bris på det. Vi blev hembjudna till Sarv som han kallas, en kille som tar alla bilder på fotbollslaget och är allmänt jävligt hjälpsam när det behövs, och käkade hans legendariska kyckling med bönor. Otroligt gott varje gång. Han påpekade att jag nu varit här i en månad, och det känns bra. Tiden flyger väl inte iväg iof, men allt funkar ändå bra. Imorgon så har jag biologiquiz, något som jag verkligen inte pluggat för eftersom vi har psykologiprov på onsdag, och sen så har vi ett nytt biologiprov på tordag. Det är helt facking mental.

Imorgon är det möte med International Club. Där får man pengar för att åka och göra saker och vara internationell och go. Det kan nog bli rätt kul. Tror jag. Biologin däremot kommer gå käpprätt åt fanders.
Vår nästa match är på onsdag då vi spelar borta i Transylvania. Med Dracula och sånna. Tror jag. Eller om det var Pennsylvania. Det återstår att se!


Ps. Dollarn har chochstigit till 6.61! Vi håller alla andan här borta och hoppas på en ekonomisk kollaps. Ds.

Inflyttningsfest!

Nu har det så skett, jag har flyttat ihop med Maxiboi! Det första vi gjorde var att åka och köpa en kyl så att vi får det fint här inne. Dessvärre så har vi inte skarvsladd så den bara står just nu. Men det skall åtgärdas i dagarna här, och kanske också införskaffandet av en tv. Jag vill det, men Maximilian är lite mer tveksam. Jag ska ta och visa er hur vi bor när jag fått ordning på alla mina saker här inne. Det är lite stökigt atm.
I och med min flytt så har det bildats lite spänning här i vår koridor på fjärde våningen. Han som jag bodde med förut (Ben) har fått Maxs rumskamrat (Josh), och detta är han inte helt till viljes med. Han anser att jag lurat in honom i en fälla och att vi borde försöka en gång till men ojojoj så lite jag bryr mig om detta. Men nu går han runt och slokar mest hela tiden, jag fick bland annat bevittna hans längsta finger på campus idag. Mycket olustig upplevelse.
Idag hade jag lite prov och sånt, det var nog inga problem. Gäller bara att höfta rätt vilket jag brukar var en jävel på.
Idag börjar vår hemmaturnering, något som ska bli ganska kul. Men jag är ganska trött. Skulle vilja sova lite. Men det hinns då inte med. Gäller bara att prestera och göra så med bravur så att vi skaffar oss riktigt bra ranking inför slutspelet. Jag uppdaterar lite efter vår första match ikväll som går mot Saint Vicent Bearcats från Pennsylvania!
Här är det annars Greek Rush-tider. Det är då man får pledga (ansöka) för att bli med i de olika fraturnitieserna (bröderaskap) som finns här på campus. Då får man lov att vara deras slav i en månad för att sedan sitta i en rutten soffa i deras hus och dricka när man vill. Eftersom deras hus är off campus så kan inte campus security säga något om det. Jag som är freshman får inte göra detta första terminen, men tror inte heller att det riktigt är för mig. Men vi får änna se, tydligen så skall det kunna öppna lite dörrar senare i livet då man är sina bröder trogna4life.

Regn

Det har blivit höst här och det regnar skitmycket. Titta bara hur kallt det är för lille Maxi under frullen. Snart så ska vi ut och titta på reserverna spela i ösregn. Huuuuur kul som helst.
Nej.

Roger Taylor Classic

Nu har vi så kommit hem från vår tour och det gick helt klart över förväntan. Resan ner tog endast en 12 timmar. Mumma!
När vi kom ner så var det myggigt, 40 grader varmt, fuktigt och jävligt. Här uppe i Ohio så har vi inga mygg åtminstone, och idag så är det rätt så behagliga 25 grader. Första gången man kan vistas utomhus utan att svettas obehagligt mycket.
Men som sagt, vi kom ner och inkvarterades på ett ganska så fint hotell där vi fick dela dubbelsängar med en annan i laget. Jag fick som tur var dela med den minsta liraren i hela laget. Men han sitter på ett ordentligt napoleonkomplex så han är lite våldsam. Men man kan ju inte få allt, aight?
Första matchen spelade vi mot värdlaget, North Carolina Wesleyan, som var rankade topp tio i nationen i fjol. Det var lite kul att möta dem eftersom jag snackade lite med en utav deras tränare om att komma dit innan att jag åkte över. Men det låg så jääävla ute i ingenstans, och jag är nöjd att jag valde Wilmington framför denna lilla skola. Men de hade ruskigt fina planer. Något som heter bermudagräs som tydligen ska vara väldigt fint. Vi har lite mer åkermark på våra planer. Inte lika fint.
Matchen började i ett rasande tempo, och de gjorde 1-0 efter tre minuter. Vi rasade tillbaks och gjorde 1-1 efter en minut till. Men där slutade målproduktionen, och efter en rätt så jämn match så slutar den 1-1. Det blir därefter förlängning 2*10 golden goal. Inga mål där heller så vi får en pinne var. Väldigt meriterande. Jag spelade väl runt 80 min av ordinarie matchtid innan jag började få kramp så jag gick ut och sen kom jag in och spelade största delen utav förlängningen också. Värmen gjorde sitt, och jag hade druckit lite dåligt innan dessutom.
I andra matchen så mötte vi Wisconsin-Oshkosh Titans. De är rankade tre i hela nationen och flög in. Här började matchen i ett vidundrigt tempo och det var vi som var vidundrigast eftersom vi gjorde mål efter ett riktigt mönsteranfall och kunde gå till halvtidsvila med 1-0 i ryggen. Dessvärre som kom Titans ut helt jävla supervidundriga och gjorde två baljor inom fem min i början på den andra halvleken efter att backlinjen inte vågat eller orkat trycka upp tillräckligt. I stället föll vänsterbacken på eget bevåg två gånger och möjliggjorde för Oshkosh två frilägen. Efter detta så jämnade spelet ut sig, men vi var aldrig riktigt dominerande, och de var närmare 3-1 än vad vi var 2-2.
Vann hela skiten gjorde Ohio Northern som spelar i vår serie senare i höst. Visar ju att vår serie står sig jävligt starkt mot de andra i landet. Snyggast logga däremot tycker jag att North Carolina hade.

Resultatmässigt är det en väldigt bra helg, där vi håller jämna steg med några av USAs bästa lag så länge som vi har vårt förstalag inne, när bänken börjar luftas så syns det att motståndarna har större bredd och du kan ta över matcherna där. Målen som vi släpper in är rätt så lätta att åtgärda ifall alla skulle haft lite bättre skolning och vetat vart de skulle vara på planen, många gånger så blir backlinjen taggig och man kan enkelt hitta bollar genom den.
Armin var så duktig att han kom med i den bästa elvan i turneringen tillsammans med en annan innermittfältare från vårt lag.
På det hela taget så var North Carolina trevligt, men inte lika trevligt som West Virginia där vi stannade för att köpa lite godis och äta. Titta bara hur bra björnen trivs!

Första riktiga matchen

Idag spelade vi vår första riktiga match med laget, i vad som jag tycker är ett riktigt krångligt system utav olika serier och rankingmatcher. Något sånt här tror jag att det är:
1. När alla kommer hit så får man bara ha ett visst antal träningstillfällen inom en viss tidsram.
2. Man får bara ha ett visst antal officiella matcher, så vi har spelat tre stycken i träningsdressen, för det är tydligen när man har matchstället på sig som det är game on!
3. Nu är vi där vi är idag, den första officiella rankingmatch. Vi mötte ett riktigt skitlag som vi vann mot med 7-1 idag, mer om det snart. Med hjälp utav denna ranking så kan man gå vidare till All Ohio (mer om det snart).
4. Sedan börjar det första av gruppspelet som utförs i serietabell. Man möter varje lag en gång. Placerar man sig på övre halvan här så kommer man vidare till All Ohio. MEN om man inte klarar av detta så kan man få friplats för att man har så bra ranking. Såklart.
5. Går man sedan vidare till All Ohio-slutspelet så spelas även detta i serieform (tror jag), där vinnaren går vidare till All USA, då kan man få möta lag lite vart stans ifrån.
6. I All USA så är det helt enkelt de bästa av de bästa som möts i ett slutspel. Möjligen att man spelar någon form av ostkustslutspel eller liknande innan detta också.

Vi spelade som sagt en match idag mot ett riktigt skitgäng som vi ledde med 6-0 mot i halvtid.

Då gick tränaren in och sa att det inte skulle vara bra om vi vann med för mycket, bytte ut halva startelvan och förbjöd oss att göra mål inuti straffområdet såvida det inte var nick eller volley. Och med de stabbiga lirarna som kom in så var det lättare sagt än gjort. På slutet så spelade vi utan några egentliga startspelare och släpper en boll bakåt, och får en framåt också. Totalt luftade vi 24 spelare. Lagom... Men det var uppåt 35 grader varmt och sol så det kanske var lika bra. Jag spelade för dagen både ytter och mittback, och jag tycker att det gick bra, bättre än någon match innan. Det är väldigt mycket en mot en, lite mindre tänk och mer spring. Men det skall dock sägas att laget blivit bättre på slutet.
Jag har inte verkat varit riktigt så given i laget som jag trodde eftersom jag inte fått starta alla matcher, men idag kom tränaren fram och sa "Idag är sista matchen som du startar på bänken!". Nu vet jag inte riktigt ifall han menade att jag skulle prestera så att jag slapp göra det, eller att det var ett löfte. Hur som så gick det rätt så bra.

Efteråt så bjuds det som vanligt på rikliga mängder gatorade, energybar och liknande, som sig bör. Min lille vän Max från Eskilstuna fick sig en riktig smäll i ansiktet i samband med att han nickade in en boll efter tre min och fick utgå med en befarad hjärnskakning. Men han är rätt snygg i alla fall:
Det är mindre bra inför helgen då vi skall åka ner till North Carolina och möta riktigt bra lag. Det ena är rankat topp tre i hela landet (ryktas det om) och det andra har nått All America-slutspel en massa gånger i rad.

Anton från Öckerö skulle rädda en boll med lillfingret och bröt det också. Lite klumpig, men en väldans massa otur också.
Såhär ser han ut när han gått in i en Applestore, loggar in på sin facebook och säger "Här kan man facerapea så sjukt många som glömmer logga ut", gör så att datorn hänger sig, men får till sist datorn att ohänga sig igen:

Då var han en mycket munter gosse! Han gillar dessutom Håkan Hellström väldigt mycket. Och den här låten:

Nu ska jag lägga mig och se ifall jag kan somna utan att behöva gå upp vid fyra på morgonen igen. Ska nog gå tror jag.

RSS 2.0